Objavljeno: 08. 08. 2019 - 9:52
Huawei P30 Pro recenzija

Inovativnost se isplati! Dok neki (ok, gotovo svi...) brendovi recikliraju manje više iste kamere nekoliko generacija, pogledajte što radi Huawei. P30 Pro ima novi, ekskluzivni Sony senzor, optički stabiliziranu F1.6 optiku, peterostruki periskopski optički zum, 10x hibridni zum, širokokutnu kameru, ToF senzor, noćni mod... Lijepo. Pitanje jest: kakav je Huawei P30 Pro u svakodnevnom korištenju?

 

 

Huawei P serija su proljetni flagship mobiteli tvrtke koji prvi dobivaju najnovije kamere, koje pak krajem godine doradi (ili preuzme) Mate serija, u kojoj se predstavlja novi čipset.

Huawei oduvijek naglasak stavlja na kamere, ali realno tek je Huawei P20 Pro zasjeo na vrh najboljih kamera na tržište. Pokazalo se da je superioran u manje više svim svjetlosnim uvjetima a posebice kad je malo svjetla. Upravo zato, a i zbog izvrsne baterije, P20 Pro je bio moj daily driver skoro godinu dana.

Iako realno nema neki video, selfie kamera je tek ok a postoje i brži mobiteli s boljim ekranima iz 2018. godine. Ali, ta kamera! I ne, nije samo superiorna po noći, kao što su blind usporedbe pokazale, nego i po danu.

Pa tako dan na plaži s P20 Pro, bez ikakve pripreme ili kadriranja, rezultira ovako nečim.

Huawei P30 Pro recenzija

To ne mogu napraviti drugi mobiteli, ali da – može Photoshop. No realno, tko to zna odraditi? A ako i znate, jel vam se da?

Kamere na P20 Pro su me isprve oduševile, no tijekom godine je bilo mnogo promjena. Kad se pojavio, automatika na P20 Pro je bila tek solidna. Osim što je AI previše nabrijavao kadrove sa zelenilom i nebom, low light fotografije su bile vrlo dobre ali ponekad pretamne, osim naravno ako ne koristite noćni mod.

Huawei P30 Pro recenzija

No s par nadogradnji, P20 Pro je procvao. Njegove low light fotografije su postale fantastične i bez noćnog moda a zelenilo i nebo je izgubilo preveliku zasićenost.

Zapravo se ne sjećam da je bilo koji mobitel, ikada, napravio tako veliki napredak u kvaliteti fotografija softverskim nadogradnjama tijekom životnog vijeka. Danas, gotovo da uopće i ne trebate noćni mod na P20 Pro.

Dodajmo tome da sam totalni freak glede kamera na mobitelu, i sasvim je jasno: Huawei P30 Pro ima veliko breme očekivanja.

Huawei P30 Pro recenzija

Ako pažljivije pogledamo specifikacije, P30 Pro nije uvijek i po svemu najbolji Huawei današnjice. Primjerice, ekran je FullHD+ rezolucije (Mate 20 Pro s QHD ima 77% više piksela); nema više niti izvrsne IC Face ID tehnologije ili cool protuklizne stražnje površine ili stereo zvučnika.

Kirin 980 sam upoznao kao izvrsnog izvođača koji je i štedljiv, a EMUI u 9.1 inačici je dodatno ispoliran i sada radi – spoiler alert – najbolje od svih postojećih skinova za Android 9.0 Pie. Najbrže, i najglađe.

Baterija ima 4200 mAh, punjenje je vrlo brzo (cca 100 minuta) a tu je i reverzibilno bežično punjenje. Novost je 6,47″ veliki OLED ekran koji ujedno služi i kao zvučnik. No, krenimo redom, od specifikacija:

Huawei P30 Pro recenzija
 

Huawei P30 Pro specifikacije

  • Zaslon: 6.47″, 1080 x 2340, 19.5 : 9 AMOLED, HDR+, 2.5D Gorilla Glass 6 staklo, obostrano zakrivljen, 398 ppi
  • Čipset: HiSilicon Kirin 980 (7 nm), Octa-core (2x 2.6 GHz Cortex-A76 + 2x 1.92 GHz Cortex-A76 + 4x 1.8 GHz Cortex-A55)
  • GPU: Mali-G76 MP10
  • Memorija: 8 GB LPDDR4x RAM / 128, 256 ili 512 GB UFS 2.1 za pohranu
  • Kamere:
    • glavna 40 MP, 1/1.7″, RYYB, F1.6 27 mm, OIS + EIS, PDAF/Laser AF
    • 5x zum Periscope 8 MP, F3.4, 125 mm, 1/4″, OIS, PDAF
    • 20 MP,  f/2.2, 16 mm, PDAF/Laser AF
    • ToF 3D kamera (senzor)
    • selfie kamera: 30 MP, f/2.0, Pixel Bining
  • Povezivanje: USB-C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth v5.0, A2DP, LE, aptX, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
  • Baterija: neizmjenjiva Li-Ion 4200 mAh, 40 W brzo punjenje + 15 W reverzibilno bežično punjenje
  • Platforma: Android 9 Pie + EMUI 9.1
  • Sim kartica: Hybrid Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)
  • Ostalo: prepoznavanje lica (kamera), OLED ekran radi kao zvučnik, optički čitač otiska prsta u zaslonu, IP68
 

Kućište i ergonomija

Ljepota je u oku promatrača, ali Huawei P30 Pro izgleda dobro. Doslovno svima koji su ga isprobali se svidio. Minimalni bezeli, minimalni notch (iako, preferiram rupu u ekranu), zakrivljeni OLED, kvalitetna izrada i kao šlag na tortu, prekrasne tranzijentne boje jamac su privlačenja pogleda.

Zahvaljujući izduljenom omjeru ekrana, P30 Pro nije prevelik i lako se koristi i s manjim šakama poput mojih. Radius zakrivljenosti ekrana je nešto veći od aktualnih Samsunga pa je i količina neželjenih dodira veća, ali i dalje u granicama normale. Nešto treba i otrpjeti za ljepotu, zar ne grin?

Silikonska prozirna maskica je rješenje za slučajne dodire, a štitit će mobitel i od bubotaka i ogrebotina.

 
 

Impresivno tanki bezeli sa svih strana, tanka brada i uočljiv izostanak gornjeg zvučnika – P30 Pro koristi OLED ekran kao zvučnik – pridonosi eleganciji i umjerenim gabaritima.

Kućište je dobro zabrtvljeno pa Huawei P30 Pro ima IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu (uron do 1.5 metara, do pola sata.).

Huawei P30 Pro recenzija

Naravno, 6.47″ velik ekran je velik i tu nema dvojbe. Ponekad ćete morati koristiti Huawei P30 Pro s dvije ruke, očekivano. U usjek za selfie kameru je malen i minimalno narušava estetiku uređaja.

Ako vas smeta, možete ga sakriti crnom trakom koja ga ionako skriva manje više svugdje: kod surfanja, gledanja filmova ili igranja. Osim ako baš naredite aplikaciji da se razvuče preko cijelog ekrana. Nemojte.

Huawei P30 Pro recenzija

Brada je tanka a tipke su naravno virtualne.

Optički čitač otiska prstiju radi bolje nego na Mate 20 Pro, gdje sam ga prvi puta isprobao. Prilično je brz i pouzdan, ali klasični čitač otiska prstiju je i dalje brži.

Usprkos toga, ovo je veliki plus za ergonomiju, možete otključati mobitel bez podizanja sa stola. Jedini ultrazvučni čitač otiska prstiju, onaj u S10, je sigurniji, ali i primjetno sporiji. Osobno, biram brzinu.

Ukupan dojam o P30 Pro je vrlo dobar, a bio bi izvrstan da ima 3.5 mm izlaz i meni važnije stereo zvučnike za Netflixanje i Youtubiranje grin.

 

Ekran

Huawei P20 Pro je dolazio s folijom na zaslonu, koja je donekle narušavala kvalitetu slike, kad sam je skinuo vidjela se (pozitivna) razlika. To je bio OLED ekran, no zaostajao je svjetlinom za najboljima na tržištu.

Mate 20 Pro je to promijenio – nije bilo folije, a svjetlina i kvaliteta prikaza je bila vidljivo bolja, sasvim usporediva s najboljim Samsung ekranima na tržištu.

Huawei P30 Pro recenzija

Huawei P30 Pro je također opremljen izvrsnim OLED ekranom, kojem niža FullHD+ rezolucija ne kvari prikaz i štedi pokoji postotak baterije na kraju dana.

U usporedbi s Mate 20 Pro i Samsungom S10+, P30 Pro je sasvim usporediv i po svjetlini i po oštrini prikaza, ako ne gledate mobitel s manje od 15 cm.

Na suncu, Samsung S10+ je svjetliji prvu minutu ili dvije, no onda mu svjetlina znatno padne – ispod razine koju ima ekran P30 Pro, pa je tu dvoboj izjednačen.

Huawei P30 Pro recenzija

Samsung ima precizniji prikaz boja i bolji adaptivni mod (koji selektivno posvijetli određene nijanse da bi slika bila bolja na suncu), no to nisu deal breakeri. Ionako korisnici preferiraju življe pred vjernim bojama…

Vidljivi kut je očkivano dobar, s minimalnim pomakom boja

Kad se podvuče crta, Huawei P30 Pro ima izvrstan ekran po svim parametrima, kojeg je pravi užitak gledati bez obzira na svjetlosne uvjete.

 

Hardver i performanse

Huawei P30 Pro ima Kirin 980 koji je izvrstan izvođač, čija praksa nadmašuje sintetičke testove. Ovaj čipset izrađen je u 7 nm proizvodnom procesu (kao i Snapdragon 855), a osim sirove snage, naprednog AI-a nudi i neke praktične trikove, poput GPU Turbo tehnologije ili super preciznog GPS čipa koji radi na dvije frekvencije.

Pogledajte video: klasični GPS ima preciznost od 16 metara, Kirin 980 i njegov dvostruki GPS imaju grešku od samo 4 metara. U zatvorenom prostoru, na mom radnom stolu.

Octa-core čipset ima izvrsne CPU i dobre GPU performanse (2x 2.6 GHz Cortex-A76 + 2x 1.92 GHz Cortex-A76 + 4x 1.8 GHz Cortex-A55). GPU je Mali G-76 MP10, što je slabije od onoga ugrađenog u Exynos 9820 (Mali G-76 MP12) ili Snapdragon 855 (Adreno 640).

To je svojevrsna tradicija kod Kirin čipseta, koji naglasak stavlja na svakodnevne performanse (CPU) a manje na igranje, gdje GPU Turbo optimizacija izuzetno pomaže – ako je igra podržava. No, na GPU performanse se nitko neće žaliti, sve igre rade izvrsno.

 
 

Huawei je prije par mjeseci dodao mogućnost bržeg načina rada (uz kriptični naziv “učinkoviti način”), koji donosi par postotaka na performansama ali i brže troši bateriju.

Huawei P30 Pro recenzija

Razlike u svakodnevnom radu su neprimjetne, vide se tek u sintetskim testovima.

Huawei P30 Pro benchmark (učinkoviti način)

  • Antutu v6.2.7.: 289283 (316811) bodova
  • GeekBench 4 Single / Multi score: 3267 / 9740 (3337 / 10009) bodova
  • PC Mark Work 2.0: 7794 bodova
  • PC Mark Storage Score: nije prošao test
  • 3D Mark Sling Shot Extreme OGL / Vulkan 3902 / 4228
  • EMUI 9.1 je dodatno optimiziran i sada je dio kernela Androida 9.0 Pie. To je jedan od razloga zašto radi tako dobro, glatko i bez ikakvih preskakanja kadrova animacija. Osim toga, jako brzo otvara aplikacija.

Ako dolazite s nekog 2017 ili 2018 mobitela, ili primjerice s P20 Pro, osjetit ćete taj generacijski skok za par sekundi korištenja. I to je sjajno, ako mene pitate.

Igre rade glatko, a glatko je i surfanje.

Upravo kod surfanja, a isprobao sam i defaultni Chrome i Mozillu i Operu, imam jedinu zamjerku na performanse općenito.

Kod početka skrolanja, preskoči par frameova. Kasnije ide lijepo glatko, prema očekivanjima. S obzirom da to ne radi niti P20 Pro, koji je znatno slabiji, niti Mate 20 Pro s istim čipsetom, sasvim je izvjesno da će to biti otklonjeno nadogradnjom. Koja stiže ovih dana, zajedno s dodatnim poboljšanjima kamere.

Da sumiram dojmove: Huawei P30 Pro je vrlo brz i vrlo gladak mobitel, uvijek i svugdje, i to se osjeti bez obzira što radili s njime. On si ne priušti povremeno trzakanje animacija sučelja što vidimo na praktično svim drugim mobitelima. Izvrsno!

 

Telefonija i zvuk

Dosadašnja iskustva s OLED ekranom kao zvučnikom su bila osrednja, u najboljem slučaju, pa me posebno zanimalo kako je to riješio Huawei, čija je cijela gornja polovica ekrana zvučnik. Zvuk se zapravo prenosi vibracijama na kosti lica, i to ima svojih prednosti i nedostataka.

Očita prednost jest, ne morate imati klasičan zvučnik koji zauzima mjesto.

Huawei P30 Pro recenzija

Dodatno, čut ćete dobro i uz prilično okolišnu buku, a razgovori ostaju privatni – nitko osim vas ne može čuti vaš razgovor i na najglasnijim postavkama. I u konačnici, ne morate nišaniti i namještati uho na zvučnik – na ovo se lako naviknuti.

Nedostatak? Nešto slabija kvaliteta zvuka, ali to je mala razlika. Veća jest – izostanak stereo zvučnika. P20 Pro je imao klasičan postav zvučnika, gornji je služio kao drugi zvučnik kod reprodukcije.

Huawei P30 Pro recenzija

Donji zvučnik je dobre kvalitete i solidne glasnoće, ali da je bolje imati stereo zvučnike kod gledanja Netflix filmova, jest.

Kvaliteta prijema 4G i WiFi signala je jako dobra, i na mjestima gdje je signal slabiji.

 

Baterija

Huawei već neko vrijeme nudi rekordnu autonomiju među flagship mobitelima i to vrijedi i za P30 Pro. Velika 4200 mAh baterija se može puniti bežično a podržava i reverzibilno bežično punjenje (za punjenje gadgeta ili drugih mobitela, prvi puta viđeno kod Mate 20 Pro).

Reverzibilno punjenje je korisno ako imate pametni sat ili slušalice koje možete bežično puniti. Možete i druge mobitele, ali to traje 6-7 sati i neefikasno je – vaš mobitel će potrošiti osjetno više struje nego što će je predati drugom.

U praksi, P30 Pro mi je trajao cca sat vremena SOT-a dulje od Samsunga S10+ i nije padao ispod 6 sati, a znao je dohvatiti i do 7, to je izvrstan rezultat. Izgurat će vam cijeli dan i ako ste vrlo zahtjevni korisnik, a ako niste P30 Pro će vam trajati i do dva dana, zahvaljujući i maloj potrošnji struje dok ga ne koristite.

No najimpresivnije je punjenje: 45 W punjač treba 60 minuta da napuni P30 Pro (S10+: 102 minute). Još je bolje prolazno vrijeme: za pola sata baterija će se napuniti na 68% (S10+: 36 %).

 

Softver

Huawei je malo osvježio EMUI za P30 Pro, koji je sada u 9.1 inačici i radi povrh Androida 9.0 Pie. Estetski, to je i dalje EUMI kojeg poznajemo s P20 Pro (nakon nadogradnje) i Mate 20 Pro.

Meni osobno je izgled sasvim u redu. Nikad nisam mijenjao ikone ili teme na svom daily driveru, ali znam da dio korisnika navija za osvježenje dizajna pa najbolje da sami zaključite.

 
 

Ako je dizajn stvar ukusa, performanse definitivno nisu: svi žele brz i gladak rad i tu je Huawei trenutno broj jedan. EMUI 9.1 je ugrađen u kernel Andorida 9.0, i ta simbioza rezultira izvrsnim performansama. Ovo je jedino Android sučelje koje sam vidio, a koje baš nikada ne trzne ili se uspori.

Nema niti preskakanja frameova u animacijama. Dosadašnja referenca glatkoće rada, iPhone, je dobila Android konkurenta. Štoviše, iPhone ima trenutno nekih problema s trzavim radom grin.

Pogledajte video:

Sve radi glatko, iako P30 Pro u pozadini snima video u 60 FPS-a! Na takve performanse se jako lako naviknuti. Posebno kad je samo sučelje bogato opcijama.

Ima li bloatwarea? Ima. Jel smeta? Ne, zapravo. S obzirom da nimalo ne utječe na performanse, što je inače glavna zamjerka bloatwareu…

EMUI podržava Always On zaslon, no ne baš kako bi smo željeli, jer su notifikacije ograničene na mail i sistemske obavijesti. Ne prikazuju se obavijesti Whatsapp, Viber i drugih 3rd party aplikacija. Plus, ne mogu staviti analogni sat na ekran grin.

No, najavljena je nadogradnja koja će upravo to omogućiti, pa će i Huaweiev AOD postati zaista funkcionalan.

 

Kamere

Huawei P30 Pro je podignuo ljestvicu mogućnosti kamera na smartphoneu. Prošle godine smo na P30 Pro vidjeli veliki 40 MP senzor s pixel bining tehnologijom (spajanje 4 piksela u jedan).  Nitko drugi ne koristi ništa slično; taj senzor je napravio Sony, ekskluzivno za Huawei.

Veličina mu je impresivna za mobitel, on je cca 70% veći od konkurentskih, pa nikoga ne treba iznenađivati bolja kvaliteta fotografija.

Huawei P30 Pro recenzija

Ove godine su glavne novosti su periskopski 5x zum, nova optika za glavnu kameru (F1.6 + OIS) i novi RYYB filtar boja na senzoru, koji je iste veličine i rezolucije (ali i novije generacije, naravno).

  • Kamere:
    • glavna 40 MP, 1/1.7″, RYYB, F1.6 27 mm, OIS + EIS, PDAF/Laser AF
    • 5x zum 8 MP, F3.6, 52 mm, 1/3.6″, 1 µm pikseli, PDAF, OIS + EIS, PDAF/Laser AF
    • 20 MP,  f/2.2, 16 mm, PDAF/Laser AF
    • ToF 3D kamera (senzor)
  • selfie kamera: 30 MP, f/2.0, Pixel Bining

 

Glavna kamera

Huawei P30 Pro koristi Sony IMX600 veličine 1/1.7″, s 40 MP ali umjesto RGB filtra boja (crvena, zelena, plava) koristi se RYYB (crvena, žuta, žuta, plava). Zašto? Zbog boljeg hvatanja svjetla, prema navodima Huaweia ovaj senzor je čak 40% osjetljiviji od prethodnika.

Zašto svi ne koriste takve senzore / filtere? Vjerojatno budu s vremenom, ali to nije baš tako jednostavno – potrebno je razviti potpuno nove algoritme za kameru, da boje na fotografijama ostanu vjerne.

Huawei P30 Pro recenzija

Treba spomenuti i Sony IMX586 s 48 MP, kojeg koristi cijela paleta mobitela srednje klase. Sony IMX600 je veći i bolji, neka vas razlika u rezoluciji ne iznenadi.

Aplikacije za detekciju hardvera ga još ne raspoznaju, ali je Aida 64 očitala njegove glavne karakteristike:

Huawei P30 Pro recenzija

Prošle godine smo u Mate 20 Pro i P20 Pro fotografirali s F1.8 objektivom i bez optičke stabilizacije, ove godine je Huawei P30 Pro opremljen impresivnim F1.6 objektivom s optičkom stabilizacijom. S obzirom na veliki senzor (veliki senzor = velika optika) bio sam uvjeren da će OIS biti nemoguće pridodati bez kompromitacije debljine mobitela. Huawei me na najbolji način demantirao.

OIS, ili optička stabilizacija, pomaže i kod snimanja videa (eliminira podrhtavanje ruku, video je mirniji) i kod fotografiranja u low light uvjetima. Dakle, veliki palac gore.

 

Periskopska kamera

Huawei P30 Pro recenzija

Ovo malo, donje čudo, sposobno je pet puta optički uvećati fotografiju, što je moguće zahvaljujući unutrašnjem rasporedu prizme, leća i senzora. To izgleda ovako:

Huawei P30 Pro recenzija

Senzor kamere iza 5x zuma ima 8 MP, ali ćete dobiti finalno 10 MP fotografije.

 

Širokokutna kamera

Vidjeli smo je po prvi puta u Mate 20 Pro mobitelu, i već smo tada zaključili da je to znatno korisnije nego imati crno bijeli senzor / kameru, koju praktično nitko ne koristi.

Huawei ima respektabilni širokokutnu kameru, s 20 MP i autofokusom, koji nedostaje svim konkurentima. To vam omogućava zanimljive makro fotografije gdje su konkurenti mutni zbog fiksnog fokusa.

 

ToF kamera

Je li ovo kamera ili senzor? Kako god je zvali, radi se o predajniku IR zraka te samoj kameri, koja očitava koliko je trebalo IR svjetlosti da putuje i da se vrati do kamere. Na taj način se može precizno izmjeriti udaljenost i veličina objekta, i s ToF kamerom vaš P30 Pro vidi svijet u tri dimenzije.

Čemu to služi? Boljem bokeh efektu, ali ne znatno – jer on je jako dobar i ako pokrijete ToF kameru, isprobano grin. Agumented reality i mjerenje gabarita objekata prvi padaju na pamet, kao i AR gaming. Očekuje se da će ta tehnologija značajnije zaživjeti na jesen, kada postane dio Androida 10.

 

Kvaliteta fotografija

Ok, a kakve fotografije radi P30 Pro?

Očekivano, izvrsne. Širokog su dinamičkog raspona, vjernih boja, dobre oštrine u svim svjetlosnim uvjetima. Kamera je to bolja što je manje svjetla, gdje zapravo i nema neku konkurenciju.

No upalite Master AI, po defaultu je ugašen – nema potrebe, jer više ne pretjeruje u zasićenju boja kao nekada. Ovako to izgleda po danu, vani:

 
 

Naravno, zum je spektakl. Pogledajte široku fotku, klasičnu, s 5x zumomm 10x hibridnim i 50x zumom:

Huawei P30 Pro recenzija Huawei P30 Pro recenzija Huawei P30 Pro recenzija Huawei P30 Pro recenzija

50x softverski zum možete dobiti sasvim upotrebljivu fotografiju, a može vam služiti i kao dalekozor

Huawei P30 Pro recenzija

Kvaliteta fotografija uz malo svjetla i po noći:

 
 

Očekivano, ovdje P30 Pro briljira. Njegov poboljšani noćni mod sada hvata još više svjetla, zadržava više detalja i ne desaturira boje kao na P20 Pro. U ovim uvjetima P30 Pro je klasa za sebe.

Huawei P30 Pro recenzija Huawei P30 Pro recenzija Huawei P30 Pro recenzija Huawei P30 Pro recenzija

Značajno je poboljšana i selfe kamera, iako i dalje ima fiksni fokus. Svakako joj upalite AI HDR, u tom slučaju uopće ne morate paziti je li vam izvor svjetlosti iza leđa ili nije. Za noć, koristi pixel binning pa će i tada biti upotrebljiva.

Huawei P30 Pro recenzija

Ima dobru ekspoziciju lica, fini kontrast i boje . ovo je jedna od najboljih selfie kamera općenito.

Kakav je video? Vrlo dobar. Nedostaje mu 4K@60 FPS-a, ali je stabilizacija znatno bolja u 4K@30 FPS i nižim razlučivostima.

 

 

 

U FullHD@60 FPS-a su detalji slabiji nego u klasičnom FHD@30 FPS-a, dok ej 4K video dobar. Nažalost, sad vidim da mi je mobitel uploadao FHD rezoluciju (vraćen je i resetiran u međuvremenu).

Razlika u odnosu na P20 Pro je velika u 4K rezoluciji, jer P30 Pro ima jako dobru stabilizaciju (OIS + EIS). Bilo bi dobro i da je bitrate kompresije veći, to vjerojatno bi dodatno poboljšalo kvalitetu videa.

 

Zaključak

Huawei P30 Pro je izvrstan mobitel koji briljira i na drugim područjima osim, što sam i očekivao, kamera. Uspio je nadmašiti prethodnike po kvaliteti fotografija, dodao je 5x optički zum, poboljšan je noćni mod i kvaliteta fotografija je sada bolja nego što očekujete od mobitela, u svim uvjetima. 

No tu je i vrlo dobar ekran, izvrsna baterija, vrhunske performanse. EMUI je rekordno brz i gladak a dizajn P30 Pro mobitela je vrlo atraktivan. Ne možemo prigovarati niti na cijenu – Huawei P30 Pro je u 8 / 256 kombinaciji jeftiniji od S10+ s 128 GB. Memorijska kartica nije standardna? Iskreno: jel vam uopće treba? Ona je desetak puta sporija od ugrađene memorije u mobitelu. A 256 GB treba napuniti, ako ne snimate mnogo videa, po svoj prilici ćete prije promijeniti mobitel nego napuniti memoriju.

 

OCJENA 93%

P30 Pro je jedan od najboljih mobitela današnjice, s najboljim kamerama općenito. Ali podjednako impresionira glatkoća sučelja, trajanje i brzina punjenja baterije, kvalitetan ekran i tranzijentne boje. Cijena? Visoka, ali u usporedbi s konkurentima je fer odmjerena

 

SVIĐA MI SE:

  • Izvrsne kamere u svim uvjetima
  • Rekordni 5x optički zum
  • Noćni mod je nevjerojatan
  • Kvalitetno IP68 vodootporno kućište
  • Brzo žičano i bežično punjenje
  • Izvrsna autonomija
  • Izvrsne performanse EMUI sučelja, i općenito

 

MANJE MI SE SVIĐA:

  • Nema stereo zvučnike
  • Nema 3.5 mm audio izlaz
  • Ne koristi microSD kartice

 

OCJENE PO KATEGORIJAMA

  • Kućište - 100%
  • Ekran - 90%
  • Kamere - 100%
  • Softver - 90%
  • Performanse - 100%
  • Baterija - 90%
  • Audio - 80%
  • Cijena - 90%

 

Autor teksta: Saša Kovačićek
Preuzeto sa: preporucamo.com

https://preporucamo.com/huawei-p30-pro-recenzija/2019/04/11/

Moglo bi vas zanimati:

Podijelite:
  Blog - Sve
 
 

eGarner je rastući projekt mladih i entuzijastičnih poduzetnika i zaljubljenika u IT koji za svoju misiju imaju olakšati i pružiti najbolju uslugu svojim partnerima i kupcima.Vizija eGarnera temelji se na potpunoj, kvalitetnoj i efikasnoj usluzi svojim partnerima u području računalne i mobilne tehnologije s ciljem digitalizacije i uvođenja inovativnih rješenja u sektoru prodaje i distribucije te omogućavanja bolje usluge i većeg zadovoljstva krajnjih potrošača.